Хасково

Криза в Хасковско: 1 191 новородени, 3 498 починали и 758 аборта

Демографската криза в Хасковска област продължава и през 2019 г., сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи.

Новородените в региона през годината са 1 191. Починалите са 3 498, от които и 10 деца до 1 г.

За сравнение през 2018 г. новородените са били 1 238, а починалите – 3 397.

През 2019 г. абортите в Хасковска област са 758. От тях 4 са на момичета под 15 г., а 70 на възраст между 15 и 19 г. Най-много са абортите във възрастовата група 20 – 29 г. – 359 и над 30 г. – 325.

За сравнение абортите през 2018-а са били 898, а през предходната година – 909.

16 коментара

  1. Резултат от надутите ни кметове и общински съвети. Не правителствата, а те не допуснаха външни инвеститори, да не би някой случайно да им спъне жалките бизнеси и да е по-голяма работа от тях. И тия жалки маймуни, които са вече по 15 години в общинския съвет не знам как гледат хората в очите. Там са да не изпуснат нещо и да гласуват за далаверата. Не направиха нищо за бъдещето на този вече бивш град.

  2. Как е възможно цял един народ да се остави да го управлява един обикновен простак. И то цели 10 години

  1. Само роми се раждат,българите бягат в други градове.
   Помислете вече за българите,започват масово да изчезват.

 1. Резултат от налаганата политика на партия и кмет през последните 30 години.

  Няма млади хора – за да има новородени.
  Тези, които все още са тук, голяма част от тях раждат в Пловдив.
  70% от родените в АГО-Хасково най-вероятно са патладжаново лилави.

  Бизнес в Хасково – няма. Има една сюрия далавераджии, които до няколко години големите акули ще ги изядат.
  И тогава ще останат само патладжаните и някой и друг високопланински джентълмен – за цвят.

  1. Правете деца и раждайте. Не ви е виновен нито кмета, нито правителството. Помислете, че масово сте с по едно дете. Защо? Заради егоизма ви.

   1. Абе дрът селянин тия деца с кво ще ги гледаме с 500 лева заплата която ни дават далавераджиите ли .Ти пробвал ли си да правиш бизнес в Хасково или си на някоя държавна хранилка.Ей заблуден народ

 2. Правете деца и раждайте. Не ви е виновен нито кмета, нито правителството. Помислете, че масово сте с по едно дете. Защо? Заради егоизма ви.

 3. През 2011 година беше последното преброяване на населението. Всички областни градове бяха намалели със 7%, само Хасково с 11%, а кой беше кмет? Узунджовския узурпатор, който изгони бизнеса и унищожи стотици съдби! Как е диабета г-н Иванов?

 4. Как да раждат жените, като сума ти нервозни шефки има в този град. Такъв тормоз е на всякъде от прости селски калинки, че всяка бременна ще пометне от техния тормоз и крясъци. А иначе безмозъчните кифли дето съм им роднини си карат работния ден с протегнати на бюрото крака. Излизат си в дълги болнични къде носленце да си оперират, къде джуките да си надуят. Всички безмозъчни кифли са със специален статут. Пък други не могат да мръднат и за минута! Сбъркан свят ви казвам,управляван от сбъркани женици с болни амбиции и ит продажни управници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button