Хасково

КАТ – Хасково: Подменяйте шофьорските книжки през зимата

От Пътна полиция – Хасково съветват изтичащите шофьорски книжки да се подменят през зимните месеци, за да се избегнат опашките. Хората не трябва да чакат крайния срок.

В Хасковска област заявления за подмяна на шофьорска книжка се подават във всяко Районно управление на МВР. Документите могат да бъдат подновени поради изтичане срока на тяхната валидност, при промяна на фамилия или транслитерация – когато има разлика при изписването на името с латински букви. В районните полицейски управления може да бъде заявено и преиздаване на дубликат – в случай, когато документът е изгубен или повреден. В този случай валидността на новоиздаденият документ е със същия срок като на оригинала.

При подмяна на шофьорска книжка хората трябва да представят и медицинско свидетелство, удостоверяващо здравословното състояние на водача. В случаите за категория „B“ медицинското се издава от личния лекар, а за останалите категории – от лекарска комисия. На място се попълва заявление, предоставя се старият документ и квитанция за платена такса. Хората могат да заплатят и чрез ПОС терминално устройство, като цената за обикновена услуга е 25 лв. Документът ще бъде изготвен за 30 дни.

В случаите, когато предстои първо издаване на шофьорска книжка или водачът желае бърза поръчка, ще трябва да подаде документите си в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Хасково. В този случай времето за издаване на документа е до 10 дни, а цената 50 лв. Работното време на „Пътна полиция“ Хасково е от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VALERI
VALERI
07.02.2020 16:45 16:45

I zashto tribva da gi smeniame daite pone niakakvo razumno obiasnenie osven che sabirate pari za oligarsite v Garcia niama takava chesta smiana na dokumenti vBG da si shofior e machenie

Back to top button