Спорт

Бронзовите сестри Стоеви: „Не очаквахме да стигнем толкова напред“

Габриела, Стефани и Станимир Бойчинов

Габриела, Стефани и Станимир Бойчинов

Хасковските бадминтонистки Стефани и Габриела Стоеви се завърнаха след триумфа си на европейското в Словения. Двете сестри се класираха трети на силния шампионат до 17 години, където успяха да преборят с  2-3 години по-големи съпернички.

Както Haskovo.info писа, Стефани и Габриела бяха част от 6-членния представителен тим на България. В отборното първенство нашите национали завършиха на девето място, като само Испания ги спъна да продължат напред в битката за медали. В индивидуалното и по двойки обаче класата на сестри Стоеви си пролича. Там те успяха да докажат, че са по-добри от испанците и ги победиха с 0:2. Само сблъсъкът с поставените под номер 1 в ранглистата датчанки успя да пречупи хасковските таланти. В труден мач те загубиха с 1:2 и взеха бронзовите отличия.

Награждаването на първенството

Награждаването на първенството

„Бяхме изпратени като аутсайдери и никой не ни беше оказал почти никаква подкрепа и доверие в подготовката ни за турнира, но въпреки това доказахме на какво сме способни“, коментира треньорът Станимир Бойчинов. От своя страна момичетата са доволни и дори малко изненадани от класирането си.

„Не очаквахме да стигнем толкова напред, но много се радваме за това“, споделиха пред Haskovo.info Габриела и Стефани. „Фактът, че защитаваш името на страната си пред цяла Европа малко плаши, но след първия мач притесненията ни се изпариха. Съжаляваме само, че не успяхме да разгледаме както трябва Словения, понеже маршрутът ни беше от хотела до залата“, допълниха още изгряващите звезди на родния бадминтон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button