Регион

Хванаха 14 нелегални на границата, иракчани платили $6 000 на каналджия

Снимка: МВР8 мъже, 3 жени и 3 деца са заловили граничните полицаи край Свиленград, след като задържаните влезли нелегално в България от Турция, съобщават от МВР.

Снощи малко преди полунощ мобилен пост за техническо и визуално наблюдение от ГПУ Свиленград забелязал в района на 289 гранична пирамида група хора, които нарушават държавната граница. Сформиран е оперативно- издирвателен екип, който в ранните часове на днешния ден задържал нарушителите на около 1,5 км южно от свиленградското село Маточина. Хората са без документи за самоличност. Осем от тях се представят за палестинци.

Граничните полицаи установили, че шестима от нелегалните емигранти са иракски граждани – мъж, неговите съпруга и дъщеря, както и сестра му с двете й дъщери. Семейството влязло легално в Турция с автобус до Истанбул. За да бъдат отведени до турско-българската граница, те платили 6 000 долара на каналджия, който им взел паспортите. От Истанбул до Одрин иракчаните пътували също с автобус. От Одрин били поети от друг водач. По-късно той бил сменен с трети каналджия, който ги завел  до границата. Там те се срещнали с другата група.

Нелегалните емигранти са приведени в помещение за временно задържане в ГПУ Свиленград. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button