Хасково

Две „Златни магнолии“ от Шанхай за театъра на Таня Евтимова

Театър Дани и Деси, снимка: Министерство на културатаС две индивидуални награди се завърна от Китай хасковският театър „Дани и Деси“. Неговият спектакъл „Принцеса Капчица“ грабна „Златна магнолия“ за визуално изкуство на първото издание на Международния куклен фестивал в Шанхай. Таня Евтимова, която е сценарист и режисьор на пиесата, бе отличена от професионалното жури и с приз за актьорско майсторство

Фестивалът се проведе в началото на ноември, а за участието си хасковската трупа бе одобрена след селекция на театри и спектакли от цял свят, информират от културното министерство.

Театър „Дани и Деси”, чийто създател е Таня Евтимова, съществува вече 14 години. Той е участвал в над 50 международни фестивала в Европа, Азия и Северна Америка, откъдето има много дипломи и награди.

Три от 15-те заглавия в афиша на частния куклен театър са излъчени по БНТ. През май тази година Таня Евтимова  получи награда за най-добра актриса за изпълнението си в спектакъла „Палечка” на Международния фестивал „Вълшебната завеса” в Търговище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ерана
Ерана
19.11.2009 8:17 8:17

Браво и поздравления за Театър „Дани и Деси”.Така работят истинските професионалисти.В чужбина ги ценят.Дано ги ценят повече в Родината.

Back to top button