Регион

Ремонтираха пътя между селата Иваново и Славяново за 150 дни

Димитър Сакалов

Димитър Сакалов

7-километровият участък, свързващ харманлийските села Иваново и Славяново ще бъде официално въведен в експлоатация през декември, съобщи днес директорът на дирекция „Общинска собственост, проекти и програми на Европейския Съюз, Териториално устройство и строителство“ в община Харманли Димитър Сакалов. До тогава предстои отстраняването на дребни нередности по водостоците, поставянето на маркировката и пътните знаци.

„Този път е важен, защото по него минават тежкотоварни коли, има засилен трафик и голяма част от жителите на община Харманил го използват, за да стигнат до Хасково“, каза Сакалов. Той допълни, че по време на строителството на пътя са установени редица слабости допуснати при предишни ремонти. На близо пет километра и половина от ремонтирания участък голяма част от подложения чакъл е бил заместен с глина, което е причина за ерозията на пътя. 

Ремонта на отсечката, свързваща харамнлийските села Иваново и Славяново се осъществява по спечен проект на община Харманли по Оперативна програма „Регионално развитие“. Той е на стойност около 3 831 000 лева. Това е първият мащабен ремонт на този път от 30 години насам.

Ето така изглеждаше пътя преди началото на ремонта:

Image Image
Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДИМИТАР
ДИМИТАР
17.03.2010 11:36 11:36

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ Г-Н. ДИМИТЬР САКАЛОВ,КОГА НАИ-ПОСЛЕ ЩЕ РЕМОНТИРАТ ПЬТЯ ОТ СЕЛО ПОЛЯНОВО ДО РАЗКЛОНА ТА ТОИ Е САМО 3 КМ. НО ПРИЛИЧА НА ЛУНЕН ПЕИЗАЖ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ Е ПРОПАДНАЛ,А ПОСРЕДАТА ЗЕЯТ ДУПКИ ПО 1 МЕТЬР? ТРЯБА ЛИ ДА ВИКАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ ЗА ДА НИ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА?

Анонимен
Анонимен
17.03.2010 11:43 11:43

ТЕЗИ ДУПКИ НА СНИМКИТЕ СА НЯМА -НИЩО В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ ПО ПЬТЯ ОТ с.ПОЛЯНОВО ДО РАЗКЛОНА ЗА ХАРМАНЛИ!!!

Back to top button