Регион

Модерна площадка изграждат в центъра на Димитровград

Символичен старт на ремонт на междублоковото пространство зад блок 1 на булевард „България“ даде кметът Иво Димов, съобщават от община Димитровград.

Проектът се финансира по програма Интеррег-ИПП за трангранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, по който община Димитровград си партнира с турската община Узункьопрю. Проектът има за цел да даде тласък на развитието на устойчивия туризъм в Тракия и бъдат надградени сравнителните преимущества и туристическата привлекателност в двете общини.

Стойността е 490 314 евро, от които Европейското финансиране е 416 767 евро, а националното съфинансиране 73 547 евро. Дейностите по проекта, които ще бъдат изпълнявани в община Димитровград са за 246 000 евро.

Димов и инж. Георги Кожухаров – технически ръководител на обекта, запознаха присъстващите на мястото с предвижданите ремонтни дейности и подобрения в междублоковото пространство. За 88 дни трябва да бъде извършено преустройство и изграждане на пространството в централната градска част, съществен елемент от Културен маршрут на Съвета на Европа АТРИУМ. На площ от 3 859 квадратни метра ще бъдат обособени нова паважна алейна мрежа, изграждане на открита детска площадка за деца от 3 до 12 г. с каучукова саморазливна ударопоглъщаща настилка, изграждането на площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора, тенис на маса, дървена беседка и пейки.

Проектът предвижда и изграждането на „съседски“ кът с огнище за приготвяне на зимнина. Подменят се осветителните тела с нови енергоспестяващи. Предвижда се изграждане на система за видеонаблюдение на междублоковото пространство. Проектът предвижда нова декоративна растителност на подходящи места. Ще бъде изградена и автоматична поливна система за зелените площи.

Ще бъде създадено и мобилно приложение за телефони като туристически портал за града в унисон с общата концепция за развитието на устойчив туризъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button