Хасково

765 семейства останаха без детски, не дали удостоверение

УченициМесечните помощи за деца на 765 семейства са спрени от този месец, съобщиха от „Социално подпомагане“. Причината е, че родителите не са представили удостоверение, че децата са записани в училище. Крайният срок е изтекъл на 31 октомври.

От следващия месец плащанията ще бъдат подновени за тези, които донесат удостоверенията, уточни главният експерт в дирекцията Стефан Манахилов. Справката показва, че миналата година броят на спрените помощи по тази причина е бил три пъти по-голям.

Други 290 семейства са останали без детски заради натрупани отсъствия от децата си. 304 са малчуганите в областта, успели да направят над 5 неизвинени отсъствия от час. Най-много са в Димитровград – 99, а в Маджарово нередовно в клас е само едно дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Константа
Константа
19.11.2009 15:31 15:31

Когато една държава, започне да спестява от парите за деца, може спокойно да бъде заличена от световната карта – тя явно няма да просъществува! RIP

Back to top button