Хасково

Деца: Вземат ни пари за игра в Зоната за отдих и спорт

Светослав и Недялко

Светослав и Недялко

Две момчета на 15 и 13 години сигнализираха в Haskovo.info, че са плащали за ползване на игрища в Зоната за отдих и спорт под „Авеню“ в Хасково, въпреки че по наредба това е безплатно за децата. Потърпевшите са деветокласникът в математическата гимназия Светослав Бръмчев и 13-годишният Недялко Бръмчев – ученик от ОУ „Св. Климент Охридски“.

Двете деца се оплакаха, че охраната им е искала 6 лева за час игра на площадката за тенис. По-късно обаче разбрали, че ползването на игрищата в Зоната за отдих и спорт за деца под 18 години би трябвало да е безплатно. Следващия път, когато момчетата отишли отново да играят, обяснили на човека, който им поискал пари, че са непълнолетни и той не им взел нищо

Разбрали за нередността, двете момчета звъннали на телефона, който е изписан на вратата на офиса на Зоната за отдих и спорт. Човекът отсреща обяснил, че от 1 месец има нови разпоредби, ще се слагат нови настилки на игрищата и затова вече всички плащат.

Георги Бонев

Георги Бонев

На същия телефон позвъни и екипът на Haskovo.info. Отговори ни управителят на комплекса Георги Бонев. По-късно се срещнахме с него. Той бе категоричен, че пари на непълнолетни деца не се вземат, а за всяко плащане се издават касови бележки. Оказа се ръководството на комплекса дори решило да намали таксите.

Според решение на Общински съвет Хасково цената на час игра на футболното игрище е 24 лева, а за останалите три площадки – по 10 лева за възрастни. Ръководството е коригирало таксата за ползване на игрището за тенис на корт на 6 лева, а на волейболното и баскетболното тя е премахната изцяло, тъй като към тях няма достатъчно голям интерес, поясни Бонев.

Той допълни още, че наистина игрищата в Зоната за отдих и спорт ще имат скоро нови настилки. Тогава обаче таксата за ползване ще бъде променена. Според него, за да играят футбол например, хасковлии ще плащат не досегашните 24 лева, а почти два пъти повече – около 45 лева.

Деца играят футбол Междувременно други две момчета разказаха пред Haskovo.info, че пари за игра никой не им е взел, но пък им се налага да плащат такса за осветление. 14-годишният Ангел Костадинов и 13-годишният Мариан Георгиев редовно играят баскетбол в Зоната за отдих и спорт.

Вечер обаче, когато се налага пускането на лампите, са плащали по 10 лева на час за осветление. Екипът ни потърси обяснение и за тази сума. Оказа се, че тя е по решение на ръководството на Зоната за отдих и спорт. Въведена е с цел комплекса да се самоиздържа. Точна сметка за това колко ток гълтат лампите обаче не е правена, допълни управителят на зоната Георги Бонев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ramb00
ramb00
19.11.2009 19:18 19:18

Da naistina vzemat pari az hodih da igraq tenis i na men mi vzimaha. Too det e na snimkata Georgi Bonev, toi e izlygal too sa kazva – SONIC X :twisted: :twisted: :twisted: :confused: 8)

Анонимен
Анонимен
19.11.2009 20:58 20:58

aa nedkooo :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Анонимен
Анонимен
20.11.2009 1:27 1:27

Това момче не е за управител там , не е негова работа . Далече е от спорта и стопанисването на спортен комплекс .Общо взето да ви кажа шуробаджанащината води до появата на такива случайни люде на управителски постове !!!

anonImen
anonImen
20.11.2009 5:28 5:28

abe da e*a i tupaci da e*a, v tazi obshtina mai neshto ne mogat da razberat che na decata ne tryabva da im vzemat pari pod kakuvto i da bilo predlog puk ako shte ne na lampi da igrayat ami na iskustveno slunce da e pak tryabva da e za smetka na obshtinata a ne za tyahna – hora proumeite go che za decata tryabva da se pravi neshto a ne da im se otnema – puk onya tupak na snimkata mi prilicha na nyakva absoliutna p**ka – vijdam che nyama sobstveno mnenie koeto da otstoyava, kamo li da stopanisva i urejda igralna ploshtadka i da rukvodi hora – daje i za pozior ne stava ….

Анонимен
Анонимен
26.11.2009 13:56 13:56

ахх на истина зимат пари на недялко аз бях с него :D

Iva petrova
Iva petrova
27.05.2011 12:08 12:08

Здравето е резултат от много взаимосвързани фактори, някои от които зависят от нас, а други – не. Едни от факторите, които със сигурност можем да контролираме, са здравословното хранене и физическата активност. Те са особено важни при децата, тъй като те тепърва изграждат своите навици. Но за да спортуват те, трябва да се създадат необходимите условия. 81% от децата и учениците желаят да спортуват, но не могат да осъществят това в своята естествена среда – училището, защото материално-техническата им база за спорт е в лошо състояние. Една инициативи, стремяща се към решаването на този проблем, е “Активни и здрави” на Фондация “Димитър Бербатов” и “Данон Сердика”. Целта й е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене. http://www.aktivniizdravi.bg/nutrition.php?id=5

Back to top button