Хасково

Возят безплатно учениците до Александровската гробница

Музеят край АлександровоВсички ученици от Хасково ще имат възможност да посетят Музея на тракийското изкуство край Александрово. Това стана ясно след среща на кмета Георги Иванов с директорите на училища от града.

Предложението на градоначалника е следващата година по предварително изготвен график всички възпитаници на местите школа да видят на живо гробницата в Александрово.

Обсъдена е и възможността спирка по пътя към музея да бъде и село Узунджово. Там се намира най-голямата селска църква в България „Успение Богородично“, построена през ХVІ век.

Транспортните разходи за екскурзията на учениците ще са за сметка на общината, съобщи за Haskovo.info пресаташето на администрацията Бояна Тодорова. Тя допълни, че идеята на градоначалника е била приета радушно от училищните директори от града. 

Предвижда се догодина да бъде пусната редовна линия до Музея на тракийското изкуство край Александрово. Автобусите ще тръгват от площадка „Спартак“ и ще превозват желаещите до туристическия обект три-четири пъти дневно. Предложението на кмета трябва да бъде одобрено от Общински съвет – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button