Регион

Подписка и декларация срещу отбиването на тирове през „Генералово“

Декларация срещу обявеното намерение за отваряне на пътна отбивка от магистрала „Марица“ към паркинг „Генералово“, където да се отбиват тежкотоварните автомобили прие Общинския съвет в Свиленград. Миналата година съветниците вече приеха декларация с искане за решаване на проблема с километричните опашки.

Повод за декларацията е обявено от регионалния министър Петя Аврамова решение на проблема с километричните колони от тирове. Преди дни тя обяви, че отварянето на отбивката ще облекчи трафика. В своя подписка 360 души от селата Капитан Андреево, Генералово и Чернодъб са заявили, че са готови и на протести ако това се случи.

Причината е, че така старият път за граничния пункт ще бъде задръстен от камиони, което ще пречи на нормалното придвижване на хората към Свиленград, а от друга страна няма да реши проблема. Сметките им показват, че съществуващият паркинг „Генералово“ е в много лошо състояние и би побрал едва около 40 тира. Отделно по пътя, който е с дължина малко повече от километър могат да се съберат не повече от 60 камиона. Това на практика нямало да доведе до решаване на проблема, тъй като чакащите тирове в повечето случаи са в пъти повече и отново ще бъдат на магистралата.

В декларацията се посочва още, че на тази отбивка докато е била ползвана от камионите са станали 130 катастрофи с 30 ранени и 4 убити.

Към момента колоната от тирове на Капитан Андреево е почти 10 километра. За последното денонощие на пункта са обработени 2 243 товарни автомобила в двете посоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.02.2020 15:17 15:17

Всеки намира за какво да протестира!!!!Знаи да оставим тировете да чакат на магистралата и това да доведе до катастрофа за да не разваляме спокойствието на някои хора!!!!!Ами протестирайте ама няма кой да ви удиса на акъла!!!!!

NIKO
NIKO
12.02.2020 15:26 15:26
Отговор до  Анонимен

Хората са в правото си.А и 40 паркоместа не решават доникъде проблема.Да се поучат от Турците нашите умници и да изградят 2-3 големи паркинга с магазините му, с тоалетни и бани, където шофьорите на спокойствие да си чакат реда. Сигурен съм, че с кадърно управление инвестицията ще се плати за 2-3 години.

Back to top button