Регион

Прокуратурата предлага да се засили видеонаблюдението в Свиленград

Свиленградската районна прокуратура е внесла предложение до общинския съвет и кмета на общината за засилване на видеонаблюдението в района с цел противодействие на престъпността, съобщават от държавното обвинение.

Мярката е за борба с кражбите, нелегалното преминаване на границата, опазване на обществения ред и пътната безопасност. Искането е да бъдат поставени допълнителни видеокамери в райони, където има такива и нови – в населените места, където няма. Засилването на видеонаблюдението е необходимо и заради характерното географско разположение на региона – наличието на гранични пунктове, които са изключително натоварени, участък на автомагистрала „Марица“, хазартни обекти, хотели и др. До момента има изградено видеонаблюдение на 17 места в района на община Свиленград.

Според изпълняващия функцииите районен прокурор Мария Кирилова чрез засилване на видеонаблюдението ще се осигури по-надеждна защита на общинската и частната собственост, на спокойствието и сигурността на хората.

Предложено е да бъде изграден и общ координационен център в Свиленград, чрез който да се проследява в реално време обстановката по места. Предстои общинският съвет да вземе решение по предложението за надграждане и модернизиране на системата, допълват от прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button