Спорт

Григор с награда за тенисист № 1 на България за 2009-та

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров бе награден днес от Българската федерация по тенис като най-добър тенисист на страната за тази година. Отличието му бе връчено на специална церемония в София от вицепрезидента на федерацията и капитан на България за купа „Дейвис“ Огнян Илиев.

18-годишният ученик от Хасковското спортно училище получи плакет и предметни награди от спонсора на централата заедно с тенисистка № 1 за 2009-та – Цветана Пиронкова.

Това е поредното признание за Григор, който в момента заема 296-то място в световната ранглиста при мъжете, а през годината заслужи овациите на специалисти и фенове със страхотната си игра срещу тенисисти като Рафаел Надал, Жил Симон и Томаш Бердих. Най-доброто си класиране при професионалистите хасковлията записа през септември – № 255. Същият месец той стана шампион на двойки заедно с руснака Теймураз Габашвили на чалънджъра в словашкия град Търнава, който разпределяше награден фонд от 64 000 евро.

Самият Григор Димитров сподели след награждаването днес, че годината е била успешна за него и като цяло се е представил добре, въпреки някои здравословни проблеми и по-големите си очаквания.

Сега на възпитаника на Петер Лундгрен му предстоят тренировки в Париж, а до края на годината най-добрата ни ракета при мъжете ще участва в още един „чалънджър“, след което ще се готви за квалификациите за Откритото първенство на Австралия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роже
Роже
20.11.2009 17:27 17:27

Пожелавам ти в края на следващата година да си поне с още 100 места напред!

Back to top button