Спорт

Бадминтонистите са на четвъртфинал на Европейското

Националният отбор на България по бадминтон за мъже записа трета победа на Европейското първенство в Лиевен, Франция и зае първото място в група 8.

Така нашите си осигуриха участие на четвъртфиналите за първи път от дълго време. Съставът ни се наложи над досегашния лидер Испания с 3:2. Димитър Янакиев спечели две победи – на единично и на двойки. На сингъл левичарят от София надигра с 21:16, 21:5 Луис Енрике Пенялвер. При дуетите Янакиев и Алекс Влаар се наложиха над Хоан Монрой и Карлос Пирис с 21:18, 21:15.

Третата победа беше изкована в последния, пети мач, когато Пейо Бойчинов от Хасково и Стилиян Макарски сломиха съпротивата на Пабло Абиан и Алберто Сапико с 21:17, 21:18 след 28 минути игра. В срещите на единично загуби допуснаха Даниел Николов от Хасково и Макарски.

По-рано нашите допуснаха загуба от Хърватска с 2:3, надделяха над Италия с 3:2 и разбиха Израел с 4:1.

Бадминтон

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button