Три училища от Хасковско са в програмата „ИТ бизнесът преподава“

Хасково

Три училища в Хасковска област са одобрени за финансиране от бюджета на националната програма „ИТ бизнесът преподава“ на образователното министерство.

Целта на участието на ИТ специалисти в учебния процес е повишаване качеството на преподаване и формиране на знания и умения в сферата на информационните технологии и дигитализацията.

В училищата „Иван Вазов“ в Харманли и „Димитър Матевски“ в Меричлери предстои да бъдат организирани семинари от представители на технологични фирми. ИТ специалисти ще запознават учениците с новости в тяхната работа и ще провеждат кратки демонстрационни обучения.

ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково e едно от 20-те училища в страната, учители от които ще влязат в ИТ фирми, за да трупат знания и опит от специалистите.

Програмата на Министерството на образованието и науката „ИТ бизнесът преподава“ се изпълнява в партньорство с Българската асоциация по информационни технологии, Българска асоциация на софтуерните компании и Българската аутсорсинг асоциация.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.