Регион

Радев похвали хората и виното в Ивайловград за празника, заряза и в Свирачи

Най-ценното в Ивайловград са хората, а лозарството и винопроизводството са част от националните традиции и жива връзка с нашите предци. Така президентът Румен Радев поздрави хората за празника на южния град.

ПрезидентСлед като поздрави съгражданите си кметът Диана Овчарова обяви, че общината е спечелила нов проект за вила „Армира“, чиято стойност е близка до годишния бюджет на кметството.

Президент

Радев подчерта, че българското вино е на световно ниво и мери сили на редица международни пазари и лично се увери в това като опита местното вино в Свирачи заедно с хората край лозята. Радев заряза два пъти днес – на площада в общинския център и в близкото село, където беше поканен от местните жители. Той се включи в празника освен край лозята и на селския площад, където раздаде и награди в конкурса за най-добро домашно вино.

В Свирачи Радев посети и местното защитено училище „Св. св. Кирил и Методий“, в което учат по-малко от 20 деца. Пред журналисти той коментира, че е от изключително значение в малките населени места да бъде съхранена и насърчена мотивацията на преподавателския екип. Румен Радев подчерта, че посещението му в училището е и най-важния момент от срещите му в региона.

Аз празнувам като българин Трифон Зарезан, а който се чувства влюбен, разбира се, че празнува и друг празник, коментира на финала на посещението си президентът и призова да носим традициите, завещани ни от дедите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.02.2020 21:21 21:21

Герб ивайловград, що не пишете бре. Браво на Президента. Страх лозе пази, даскалиците най-много бб да не ги уволни хехе

Христо Христов
Христо Христов
16.02.2020 11:13 11:13

Това е президента Радев, не пропускайте умишлено, тази важна подробност!

Back to top button