Нов епидемичен взрив от хепатит в Хасковско

Регион

Нов епидемичен взрив от вирусен хепатит е регистриран в Хасковска област, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Сега са се разболели три деца от един клас в училището в харманлийското село Българин. При две от децата е доказан вирусен хепатит тип А, а при третото дете се изчакват лабораторните резултати. Заболелите са хоспитализирани. Провеждат се противоепидемични мерки по изолация на болните, издирване, наблюдение и профилактично изследване на контактните лица.

Връчени са предписания на ръководството на училището за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки. Информирана е Областната дирекция по безопасност на храните за предприемане на мерки. Епидемиологичното проучване продължава.

Haskovo.info припомня, че подобни взривове по-рано бяха регистрирани в детска градина в Димитровград, в селата Конуш, Славяново и в Симеоновград.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.