Хасково

Общините се отчитат за свършеното по т.нар. работни карти

Срещата, снимка: Георги ДаскаловДо края на календарната година Областната комисия за обществен ред и сигурност изисква от всички общински комисии отчет за свършеното по т.нар. работни карти.

Това бе първото заседание на работния регионален орган след назначаването на Румен Данев за областен управител на Хасково. По негова  заповед бе актуализиран и състава на комисията за обществен ред и сигурност. Неин председател е заместник областният управител Николай Нанев. Членовете на комисията са кметовете на общините от област Хасково, представители на охранителна полиция, на образователния инспекторат, социалните дирекции, неправителствения сектор, журналисти от националните и регионални медии. 

По предложение на председателя на комисията Николай Нанев бе решено резултатите от анализа, направен на база работата на общините по предварително разработените работни карти да бъде публикуван. Мерки за подобряване на сигурността в област Хасково и превенцията на престъпността предложи началникът на отдел „Опазване на обществения ред и превенция“ при ОД на МВР и заместник председател на комисията Ангел Цанков.

Да се засили полицейското присъствие на обществени места, да се интегрират полицейските служители в районите, където работят, органите на сигурността да работят още по-активно с местните власти и да се разработят конкретни програми за работа с рисковите групи, предложи още Ангел Цанков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button