Бизнес с дървени магнитни играчки е №1 в Стартъп работилницата в Димитровград

Регион

Бизнес идеята на Бистра Попова и Анастас Марчев е победител на безплатната Стартъп работилница, която се проведе в Димитровград.

Двамата са архитекти от Пловдив и от 7 г. се занимават със своето бизнес начинание под марката „Esnaf toys“. Това е марка за дървени магнитни играчки. По думите на Анастас техните дървени пъзели развиват въображението на децата. Той призна, че обучението в работилницата е било изключително полезно.

Haskovo.info припомня, че в проекта на Димитър Караиванов и Ангел Ангелов, подкрпен от община Димитровград, се включиха 40 млади предприемачи от страната и региона. 18 от тях направиха презентации на бизнес идеиите си днес и жури избра за победител бизнесът на Бистра и Анастас. Те се класират за национален кръг, където ще се борят за дялово финансиране от 25 000 евро.

Бизнес

Всички бяха поздравени от кмета Иво Димов, който остана впечатлен от идеите на младите хора. Общината и менторите заявиха готовност да продължат да помагат на всички млади предприемачи.

Бизнес

Димитър Караиванов, който участва във „Фермата“, има успешен бизнес в сектора с високи технологии. Ангел Агелов е мениджър на фонда „Динакс инвест“, който работи със стартиращи компании от Европа и Азия.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.