Хасково

Помогнаха на коза и новороденото й в хасковския зоопарк след читателски сигнал

Коза е родила след обяд в зоопарка на Кенана в Хасково. Никой от гледачите обаче не дошъл да й помогне, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

„Плацентата на козата висеше, тя обикаляше и ревеше. През това време малкото й лежеше под една пейка. Близо 50 човека, сред които и деца, станаха свидетели на това. Работник каза, че му свършила смяната и си тръгна, друг обеща да се обади на началника, но помощ така и не идваше“, разказа хасковлия, свидетел на случката.

Коза

Началникът на „Екопрогрес“ Щерю Янев, който отговаря и за зоопарка, заяви че веднага ще изпрати хора да помогнат на козата и малкото й. Малко по-късно стана ясно, че двете животни са прибрани и са добре.

Повечето от козите в зоопарка сега са бременни и почти всеки ден някоя от тях раждала. Занапред гледачите ще са по-плътно до раждащите животни, допълниха от общинското предприятие.

Коза

ИЗПРАТИ НОВИНА

2 коментара

  1. Каква безотговорност,свършила му смяната?!?какво като са животни и те имат нужда от помощ и съчувствие.Адмирации за бдителния гражданин,който се е обадил.Нали имате ветеринарен лекар,договор с ветеринарна клиника,плюс ветеринарен лекар,който отговаря за кучешкия приют.Толкова кадри,а помощ няма?!?Иначе похвалихте спасилия лъвчетата ветеринарен лекар.За сензациите сме първи,платена или неплатена реклама правите на клиниката му????Вярно,че ги е отгледал и спасил,а сега що не беше и до козата?Какви пари се харчат един Господ знае за лечебна дейност?!?Гледача да се уволни,да стои до жена си и без това не си е свършил работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button