Хасково

Белгийци гледаха как се тъче черга на етносите в Хасково

Черга на етносите50 деца от Хасково тъкаха днес черга на етносите. Освен малчуганите от ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Шандор Петьофи“ своя почерк оставиха доброволци от Младежки център – Хасково.

Конци, мъниста, прежда, ножици и игли бяха приготвили организаторите от сдружение „Таланти“. Така всяко от дошлите деца получи възможността да избере само цвета, материята и начина, по който да втъче своята нишка в чергата.

Християна Ванчева„Тази черга на етносите е символ, който показва, че можем да се сплотим без значение от какъв етнос сме„, каза единадесетокласничката от хасковската математическа гимназия Християна Ванчева.

По думите й толерантността изисква да не се разделят хората по етноси и да не се обиждат в зависимост от вероизповеданието.

 

Себастиян ГодархДа види как се тъче чергата на етносите бяха дошли белгийци. Сред тях бе доброволецът Себастиян Годарх. „Виждал съм такива черги в магазините, но сега за пръв път мога да видя техниката на правене на чергата„, каза Годарх и допълни, че това е един от начините да открие българската култура.

Многоцветната черга на етносите е част от националната кампания „Различни хора. Една Европа!“. В инициативата са включени 12 населени места в България, сред които и Хасково. Следващата проява в календара на кампанията е коледно шоу и празнична трапеза на етносите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button