Регион

15 км колона на границата, изхвърлят по 36 тона боклуци месечно

15 км е колоната от камиони на ГКПП „Капитан Андреево“ тази сутрин, като вчера дължината й беше 20 км. За последното денонощие през пункта са преминали близо 2 200 камиона в двете посоки, съобщават от Агенция „Митници“.

От Областно пътно управление съобщиха, че месечно се събират около 36 тона боклук, който се изхвърля, въпреки това покрай платното остават отпадъци.

Haskovo.info припомтя, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че пътната връзка от магистрала „Марица“ към паркинг „Генералово“ няма да бъде отваряна за товарните автомобили. Решението се взе след като общинският съвет в Свиленград прие декларация срещу подобна мярка на база подписка и готовност за протест от страна на местните жители. Междувременно има инвестиционни намерения за изграждане на частни паркинги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button