Хасково

Вдигат дохода за кандидатстване за общинско жилище

Блокчетата на ул. Георги КирковСоциално слаб хасковлия се отказал от дадения му от общината апартамент в новите блокчета на ул. „Георги Кирков“. Мъжът обяснил на съседите си, че квадратурата на общинското жилище не го устройва, стаите били малки. Ако се сложели две ъглови легла или вратата на терасата, или тази на стаята не могат да се отварят.

Друг наемател пък се отказал от даденото му жилище, защото наемът не му бил изгоден, научи Haskovo.info. Социално слабият хасковлия изчислил, че ако наеме апартамент за семейството си и в него живеят с родителите си и си поделят наема ще плащат по-малко от 60-те лева за общинското жилище.

От пресцентъра на общината поясниха, че отказалите се са изтъкнали лични причини за решението си. От там допълниха, че приемът на документи за настаняване на социално слаби в общински жилища продължава

В петък на заседанието си Общински съвет Хасково ще разгледа предложение на заместник- председателя на местния парламент Таня Стойнова да се увеличи доходът, под който хората имат право на общинско жилище. Ако то бъде подкрепено в наредбата ще бъде записано, че брутният доход на социално слабите хасковлии за предходните шест месеца не трябва да надвишава 300 лева на член от семейството, а за лица на възраст над 65 години – 350 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nagal
nagal
24.11.2009 17:37 17:37

Ако 60 лв не са изгодни, представям си що за човекоподобно същество е този……. :roll: :roll: :roll:

Back to top button