Хасково

Прекратиха обществената поръчка за доставка на електробуси в Хасково

Обществената поръчка за доставка на електрически автобуси с необходимото оборудване и на зарядни станции в Хасково е прекратена.

Това става по решение на управителя на „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев. Тя е прекратена за установени нарушения. До Комисията за защита на конкуренцията е подадена жалба от „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД с искане за отмяна на поръчката.

В жалбата се посочва, че има допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. Посочените в Техническата спецификация алтернативи – един или два тягови двигателя за доставяните електробуси необосновано ощетява онези участници в поръчката, които биха предложили електробуси, задвижвани от един тягов двигател.

Haskovo.info припомня, че поръчката търсеше фирма за доставката на 5 нови електрически автобуса за обществен транспорт. За тях са предвидени 5 станции за бавно зареждане и една за бързо дневно зареждане и оборудване за тях. Прогнозната стойност на поръчката е 4.8 млн. лв. без ДДС.

Договорът за общественият електротранспорт в Хасково беше подписан на 13 декември в екоминистерството. Общият размер на инвестицията е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 5 млн. лв. Проектът цели подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково чрез намаляването на нивата на фини прахови частици и азотни окиси. Срокът за изпълнение на дейностите е 33 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button