Хасково

Съкращават 20 от НАП, програма джурка ревизорите

Илчо Илчев20 служители от Териториалната дирекция на НАП – Хасково ще бъдат съкратени от 1 януари, съобщи днес нейния директор Илчо Илчев. Намалението на персонала се налага заради промените в структурата на агенцията на национално ниво.

Според тях от началото на 2010 година местната структура става офис към Регионална дирекция Пловдив, която ще се занимава с контролно-ревизионната дейност и събирането на просрочените задължения. Регионални дирекции ще има и в София, Бургас, Варна и Велико Търново.

Една от целите на структурната реформа в НАП е ревизионните екипи да работят на ротационен принцип. Специален софтуер ще избира кои служители да бъдат пратени на проверка в дадена фирма. Така в един екип няма да има двама ревизори от една дирекция, каза Илчо Илчев.

От следващата година в петте регионални структури на приходната агенция ще заработят дирекции „Средни данъкоплатци и осигурители“. 96 фирми от област Хасково се очаква да преминат към новосформираното звено в Пловдив, а 6 фирми – към дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ в София.

Офисът в Хасково ще продължи да обслужва както до сега своите клиенти. Тук ще се подават данъчни и осигурителни декларации, ще се регистрират трудови договори и фискални устройства,  ще се издават удостоверения за липса на задължения и ще се плащат данъци и осигуровки.

Друга промяна в структурата на НАП е, че от 1 януари към нея ще премине Агенцията за държавни вземания. Целта е по-ефективно да се управляват дълговете към бюджета и по-бързо да се събират неплатените данъци и осигуровки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button