В „Република“ ВиК прекъсва тръби, след седмица пак се свързват

Хасково

Огромна част от вече прекъснатите незаконни връзки към водопроводната мрежа в хасковския квартал „Република“ отново са били възстановени. Това констатира проверка на ВиК днес.

Преди дни по пресечките на улица „Могила“ са били прекъснати над 15 незаконни връзки. Днес от водното дружество провериха адресите и се оказа, че още пирвите няколко пак са се присъединили незаконно. С помощта на багер и под полицейска охрана те бяха отново прекъснати.

Оправданията на жителите на квартала са различни – най-често обясняват, че ползвали вода от съседите си, които пък си плащали. Това обаче е далеч от истината, коментираха от водното дружество в Хасково. Жена от една от прекъснатите къщи разпалено обясни, че няма водомер, защото е болна от диабет, живее на една заплата и няма как да плаща за вода. В същото време от ВиК са открили в двора й цели три връзки към различни тръби.

ВиК
Лозко Лозев

Началникът на район Хасково Лозко Лозев обясни, че на нарушителите се съставят протоколи и трябва да платят глоби. За да се открие партида за водомер трябва да се представи документ за собственост. В този район на квартал „Република“ това било трудно, защото ставало въпрос за имот на община Хасково с право на ползване.

От ВиК допълниха, че близо 500 неизрядни платци са дадени на съд.

ВиК

5 коментара

  • Браво. Да използват дъждовна вода, ушите и ръцете и ще се счупят от златни пръстени и обеци пари за вода няма, мамицата ви циганска до кога ще сте най- големите тарикати.

  • Не знам къде прекъсват тръби, но кв. Младежки хълм усъмня без вода и все още чешмите са сухи към 14:15 ч. Вместо да прекъсват тръбите на циганите, да възстановят водоподаването на тези които им плащат редовно лайняната вода!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.