Хасково

Арестуваха в Хасково беглец от Турция, осъден за наркотрафик

61-годишният турски гражданин Демир Демиркол е бил арестуван в центъра на Хасково.

Това е станало на 14 февруари, защото мъжът е обявен за международно издирване по линия на Интерпол с червена бюлетина по искане на властите в Турция, съобщават от прокуратурата. Той се издирва във връзка с изпълнение на присъда, постановена през юли 2013 г. от Висш наказателен съд в Истанбул. Тя е за трафик на наркотици, по която му е наложено наказание от 23 години, 5 месеца и 7 дни „лишаване от свобода“ с остатък за изтърпяване от 19 години, 3 месеца и 16 дни. Престъплението е извършено на 12 декември и 13 декември 2007 г. в Истанбул. Издадената национална заповед за задържане е от 14 януари 2016 г.

Днес съдът наложи на мъжа временно задържане за срок до 40 дни. През това време съдебните власти в Турция трябва да изпратят молбата за екстрадицията му. След това ще се пристъпи към същинското съдебно производство по искането за предаването му.

Пред съда Демиркол заяви, че не иска да бъде предаван в Турция, защото се страхува от религиозно преследване и имало опасност за живота му.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button