Любопитно

Регионалната библиотека в Хасково с нов скенер

Скенер за читателски нужди е монтиран в първа читалня на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Лесен за управление, с интуитивен интерфейс, той вече е в услуга на посетителите, които искат да сканират текстове, снимки и други материали от фонда на библиотеката. При необходимост читателите ще бъдат подпомагани от библиотечните специалисти, обучени за работа с новата техника.

Скенерът е много бърз, работи в три формата. Тъй като е преносим, при необходимост може да се ползва от библиотеката при сканиране на място на материали, например в читалища в селата, каза директорът Кирилка Страшникова.

Новата придобивка, отдавна планирана от ръководството на библиотеката, е закупена със средства от бюджета на културната институция.

Регионалната библиотека притежава професионален скенер благодарение на реализиран проект по европейската програма България-Турция, припомня Haskovo.info. С него вече е дигитализиран 95% от местния периодичен печат, пазен в хранилищата.

В момента се формира група за предстоящия нов пореден курс по компютърна грамотност, съобщиха още от книжовното средище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button