Външни публикации

Няколко ежедневни навика, които поддържат брака здрав

Трудно е да се даде вярна рецепта за здрав и щастлив брак, има няколко прости неща, които ако се спазват, ще внесат много радост и за двамата съпрузи. Ето няколко идеи.

Подарете на партньора си подходящ поздрав, когато се прибира или излиза

Макар че може да е достатъчно лесно да кимнете на партньора си, когато тръгва на работа сутрин или се прибира в края на деня, когато им подчертаете щастието от това, че го виждате с подходящо „здравей“, може да допринесете за здравето на вашата връзка далеч във времето.

Не казвайте просто„ здравей“ или „чао“ на вратата, а след това продължавате да си вършите работата. Да го придружите навън или до колата е от ключово значение за поддържането не само на емоционалната връзка, но и на физическата връзка.

Попитайте го дали има нужда от нещо.

Нещо толкова просто като да попитате партньора си дали има нещо, което можете да направите за него, когато сте на път към къщи, показва, че мислите за него и искате да сте полезни. Разбира се, не става дума да избирате подарък за мъж или жена, а просто жест на внимание.

Може инстинктивно да направите някои неща за партньора си, независимо дали това означава да вземете любимото му лакомство, когато сте в хранителния магазин, или да вземете нещо за домакинството. Но всъщност да питате партньора си от какво се нуждае ежедневно, може да бъде удачен начин да заздравите брака си.

Кажете на партньора си от какво имате нужда, без да сте критични.

Когато една съпруга каже: „Има ли начин да спреш да оставяш чорапите си на пода?“ твърде често партньорът го приема твърде лично. Вместо това се опитайте да съобщите за нуждите, без да критикувате партньора си. Ако можем да намерим начин да говорим за поведението на партньора си и как то влияе на начина, по който се чувстваме, тогава за партньора ни е много по-лесно да го чуе. Той ще се радва да ви помогне.

Нека вашият партньор да знае, че мислите за него.

Нещо толкова просто като да си размените съобщения с партньора, за да покажете, че мислите един за друг, може да бъде достатъчно, за да процъфтява връзката ви. Те носят усещане за топлина, стабилност, признателност и емоционално благополучие.

Кажете „Благодаря“

Макар че може да изглежда като малък жест, изказването на благодарност към партньора редовно може да доведе до чудесен резултат във времето. С течение на времето ние сме склонни да се приемаме един друг за даденост. Важно е да напомним на партньорите си, че изпитваме благодарност за всяка отделена минута и усилие.

Проверете чувствата на партньора

Питането им за емоционалното състояние на партньора може да доведе до голяма промяна в отношенията. Въпроси като „Как се справяш?“ или „Как върви проектът ви?“ или „Какво очакваш този месец?“ всички чудесни начини да разберете как се чувства вашият партньор и да научите какво можете да направите, за да го подкрепите винаги е полезно.

Използвайте комплименти

Малко комплименти и ласкателства, когато става дума за запазване на връзката ви здрава, са от голямо значение.  Независимо дали става въпрос за комплимент за тоалета на вашия съпруг или просто казвате, че се гордеете с постиженията си на работното му място, тези моменти могат да допринесат за това колко са сигурни в брака.

Изненадайте се един друг

Не е нужно да си купувате подаръци, за да се изненадвате приятно. Точно както когато сте се срещнали за пръв път и партньорът ви може да ви е донесъл любимо лакомство или да ви е изненадал с малък подарък, тези малки жестове имат също толкова голямо влияние върху брака. Дори нещо толкова малко, колкото да вземете колата на съпруга си, за да я измиете, е достатъчно, за да поддържате магията в брака си жива!

Back to top button