Баща намери насекомо в храната на детето си от млечната кухня в Хасково

Хасково

За насекомо в храната на детето си от млечната кухня в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.info. Храната е взета от детска градина 18 „Осми март“, доставяна там от специализираната фирма.

„Просто сме ужасени в каква среда се приготвя храната на децата ни. Говорим за деца на 6-месечна възраст“, възмутен е бащата, който се е оплакал и на ръководството на градината.

Директорът на „Осми март“ Гергана Бойчинова коментира пред Haskovo.info, че за пръв път при тях се получава оплакване от млечната кухня. Тя допълни, че също е възмутена и че от градината са съдействали на бащата да се свърже с фирмата, където да се оплаче.

От фирмата, която доставя храната във всички обекти за взимане на детска храна в града, заявиха за Haskovo.info, че са изненадани от случилото се. Те имали стриктни регулярни проверки на храната и условията, при които се приготвя. По случая щяла да бъда извършена допълнителна проверка.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

13 коментара

  • А, значи, щом не го приготвяш вкъщи, нека ти пускат хлебарки. Всеки си има различни причини за дадени решения. „Майка“ , като ти гледам отношението, сигурно ти си ПЕРФЕКТНА.

   • 1991 г. е. Първо дете, за първи път клиентка съм на млечната кухня. Все пак като млада майка да науча адаптираните гозби за невръстното си дете. Често ми се случваше в супата да намирам бели червейчета, но не смееш и нямаше на кого да се оплачеш. Кухнята е по желание.

 • Без да коментирам по- подробно само ще кажа , проверяващите да погледнат товарните помещения на микробусите където се товарят храните !!!!!!

 • Аз готвя на моето дете,но все пак му взимам и кухня.За няма и 1 година намерих 4 пъти косъм в храната. Ако видя готвачите съм сигурна,че ще позная човека по косата 😂 Всяка фирма би казала това: “имали стриктни регулярни проверки на храната и условията, при които се приготвя”. А всъщност,ако ги поканя в ден, в който има косъм в храта ще останат много изненадани,отново! Освен от тук нататък да снимам,че да им докажа,че май им липсват шапките за косите.
  А относно захранването на 6м бебе има и ранно захранване за майката от горния коментар.В книгата на д-р Янакиев е описано доста подбробно и ясно този вид захранване.Моя близка приятелка го изпробва и се получи без никакъв проблем.Въпрос на избор как ще си отглеждаш децата.

 • Аз също съм намирала червей в така наречената млечна супа, от същата кухня, а за косми да не говорим, така, че ръководството на градината да обърне внимание

  • Как пък разбра капацитета от това коя книга чете?? Хаха, че то на още колко хиляди места пише, че и от 4 месеца може да се захранва бебе..Тя за 6 месеца и кухня пита, че тя минималната възраст за детска кухня е 6 месеца бе :Д А и някои хора нямат време по 4 ястия на ден да готвят, съответно и разнообразно меню, поне което Д.К. предлага, вече за насекоми и косми няма да коментирам, това вече е друга тема,в която не искам да влизам

 • Във въпросната кетъринг фирма съм се обаждала толкова много пъти ( намирала съм остатък от гъба за чинии, косми, червеи, костилки и какво ли още не). Когато им казах, че ще отида в ХЕИ, техният отговор беше “ няма проблем за нас, постоянно някой родител ни изпраща проверка от ХЕИ“, та не знам от ХЕИ ли си затварят очите, какво се случва. Те доставят не само на градините храна, а и на болниците и т.н. Време е институциите да предприемат някакви сериозни мерки, защото дори да готвиш у дома на детето си, то рано или късно ще тръгне на детска градина и отново ще яде от същата тази храна.

 • Нямат време да сготвят на децата си…ха-хаа…кой да клечи цял ден по кафенетата и на фейсбука.. .мърли

 • Контрола и строгите правила са им само на хартия ! Постоянно има „бонуси“ в храната, освен това често съм намирала и по-големи парчета загнил продукт,обелки от картофи… Направете си изводите за продуктите, които се използват за храна на нашите деца !

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.