Поредно обещание: През април почва ремонт на пътя Димитровград – Стара Загора

Регион

От началото април ще започне дългочаканият ремонт на пътя от моста на река Марица в Димитровград до границата с област Стара Загора.

Такова уверение е получил днес кметът на Димитровград Иво Димов след проведени срещи със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и представители на Агенция Пътна инфраструктура.

Тази отсечка от международния път I-5, който свързва Русе с Маказа, е в изключително лошо състояние от години, а по него се движи основният поток от туристи и хиляди хора от Хасковска и Старозагорска област. Многократно бяха давани обещания, че ремонтът ще започне, като още преди 3 години от АПИ бяха обявили, че са осигурени средства, но и досега неравностите създават проблеми на шофьорите.

След днешните срещи Димитровград ще започне и проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателната станция за питейни води и кв. „Габера“. Водопроводът е амортизиран и дава чести аварии, коментира Иво Димов. Затова ще започнем проектирането, а за ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, допълни градоначалникът.

3 коментара

  • Правят се на умрели лисици. Още миналия месец АБ фирмата на ДПС и Пеевски в района за пътно строителство трасираше пътя. Значи вече са знаели че ще строят. какво ми се прави Иво Димов на загрижен. Същото е и сводопровода. Обявява се като се нагласят изпълнителите

  • Хасковска област пътя за Пловдив кога? с. Клокотница и т.н към филибето, пътя от Живково време.

  • Хей, нямате срам от народа, този „ПЪТ“ от 10 години е в окаяно състояние.
    Ние вече сме свикнали и не ни прави впечатление, обаче минават румънци по този път през лятото пътувайки за Гърция не ви ли е гнусно като се глезате сутрин в огледалото.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...