Регион

Избраха Мария Кирилова за районен прокурор на Свиленград

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Мария Кирилова за административен ръководител на Районна прокуратура – Свиленград, съобщават от ВСС.

И досега тя изпълняваше функциите на районен прокурор. Днес е избрана с мнозинство за заемане на длъжността като титуляр.

Прокурор Мария Кирилова притежава над 20 г. юридически стаж. Започва професионалната си кариера като следовател в Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Хасково. С решение на ВСС от 2006 г. е назначена за прокурор в Свиленград и изпълнява тази длъжност до 20 септември 2017 г. След това е определена за изпълняващ функциите административен ръководител.

Според концепцията си за стратегическо управление, прокурор Кирилова е мотивирана за участие в избора за длъжността, защото е придобила знания и опит като прокурор и ръководител в Свиленград. Притежава собствено убеждение, че възприемането и опознаването на една структурна организационна единица от няколко ъгли, представлява добра основа за справяне с предизвикателствата, свързани с управлението й.

Със заповед от 16 декември 2013 г. на главния прокурор е поощрена с отличие „служебна благодарност“ за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button