В Хасково растат заплатите само в обществения сектор, в частния – същите

Хасково

Увеличава се разликата между заплатите в частния и обществени сектор в Хасковска област. През последното тримесечие на миналата година тя е 393 лева, а преди това беше 240.

Средната заплата в частния сектор в Хасково и региона през месеците октомври, ноември и декември е 839 лева, а в обществения – 1 232 лева, отчита Националният статистически институт. Общо средната заплата е 940 лева, което е с 42 лева повече от предишния период. Увеличението се дължи изцяло на заплатите в обществения сектор, които са се увеличили от 1 082 лева на 1 232 лева.

Заплати

Област Хасково остава на последните места в националната класация по размер на възнагражденията. Най-високи са заплатите в столицата – средно 1 782 лева, а най-ниски в област Благоевград – 842 лева.

През последното тримесечие на 2019 година средната месечна работна заплата за страната е 1 313 лв. – с 373 лв. по-висока от тази за област Хасково.

Заплати

7 коментара

 • Глупости на търкалета! Частните фирми масово осигуряват работниците си на по-малки суми, а другите в плик. Смятате ли , че в ПИМ работят за тези пари на които ги осигуряват- например 720 лв.?

  • е то затова няма пенсии. ама за това работодателите мълчат. все едно са налапали кур

 • До ,,бубето““:
  За НАП, НОИ и банките има конкурси постоянно. Там можеш да видиш за какви заплати става въпрос , а не да пишеш колкото да не заспиш.

 • Ами ръководството на ПОЖАРНАТА и на ПОЛИЦИЯТА които вземат и ПЕНСИЯ и заплата и спъват младите хора да растат,за тях какво.
  Къде другаде,в коя държава го има това,ПЕНСИОНЕР пожарникар да се разкарва като намазан пехливанин с УНИФОРМА къде приятели ако знаете кажете…

 • Ало, ало, включвам се от чужбина с поздрави за всички аскууски тарикати и търгаши. Ко прайм и как са заплатките? Усмивките да ви видя, що сте такива злобни и намусени бре колеги. Живота в бг е супер. 2017та духнах от тва гето дейба стана 3 години у таз гадна шибана чужбина съм изкъртил над 60000 еврака за 3 години и гледам в сметката ми останали повече от половината дори. Брей много скъпо в тая чужбина също. Вие как сте, бачкате ли за лиляновци, дечеви, къньови и разни, земи тия 600 левчета, 6 дни в седмицата, 10 часа поне на ден. Айде със здраве аз отиам до кофишопа да стрелна един конус за ваше и най вече за мое спокойствие и се пускам на бачкане да прибера днес едни 200 кинта. Амин!

  • Само така колега ! Никога на колене пред мутри, престъпници и мафиоти. Ще ми ядат хуя тези палячовци и един лев няма да видят от мен и семейството ми.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...