Регион

Досега не е имало оплаквания от семейството на малтретираното дете

Досега не е имало оплаквания от семейството на малтретираното 3-годишно дете от Странско.

Социалните служби не са имали сигнал. Хората в димитровградското село казват, че майка му и нейният мъж работят и имат пари да се издържат.

Както Haskovo.info писа вчера в 19 часа полицаите са получили информация от лекар в Детско отделение на МБАЛ-Димитровград, че около 10:30 часа при тях за лечение е постъпило 3-годишно дете. То било доведено от 23-годишната си майка за лечение след като получило гърч. При медицинския преглед е установено че, детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма.

Майката казала, че причина за травмите е падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му. С него е майка му.

Жената дошла в Странско от Старозагорско през октомври и заживяла с новия си мъж. Тя имала две деца и дошла с едното в селото. Мъжът й пък е с шест деца, като едното е пълнолетно и е с майка си в чужбина, другите пет са при него. Пред близки в Странско семейството на жената разказвало, че предишният й мъж бил наркоман и ги е малтретирал.

Днес полицията е разпитала мъжа и неговите 5 деца. Социалните ще изчакат развитието на разследването по случая и ако има проблем ще работят със семейството. От прокуратурата също наблюдават случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАД КОЗЛОДУЙ
ГРАД КОЗЛОДУЙ
21.02.2020 4:32 4:32

циганите са си били детенцето

Back to top button