Регион

Сталевци си искат земята, готови са да режат релси

Протест в СталевоСтотици хора от димитровградското село Сталево излязоха на протест на международната жп линия София – Истанбул. Те недоволстват, че след реконструкцията й селото ще остане откъснато от плодородната си земя, защото линията ще бъде оградена, а не е предвиден надлез.

Хората преживяват с тази земя, тя ни е най-плодородната, заяви кметът на селото Панчо Панушев. За да стигнат до нивите си след реконструкцията сталевци ще могат да ползват предвидения подлез. Той обаче не е достатъчно голям, за да мине селскостопанската техника. Така тракторите и комбайните ще трябва да изминават по 10-15 километра през съседното село Ябълково. Това пък задължително означава доста разходи.

Панчо ПанушевВъпреки предварителните намерения да спрат влака днес хората протестираха само предупредително. Следващата седмица трябва да се проведе среща на местните с компанията Железопътна инфраструктура, за да се търси решение на проблема.

Ако одобреният вече проект не се промени и не бъде изграден надлез, хората от Сталево са категорични, че ще продължат с гражданското неподчинение. Готови сме да режем релсите, категоричен бе кметът Панушев.

 Протест в Сталево  Протест в Сталево

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button