Хасково

Съдът „отряза“ първите жалби на служителите на МВР за неизплатени допълнителни възнаграждения

Хасковският окръжен съд е постановил първите решения по производствата срещу решения на районните съдилища по искане на служители на МВР за допълнителни възнаграждения, съобщават от пресцентъра на съда.

Решенията обявяват исканията на служителите на Областната дирекция, пожарната и Гранична полиция за неоснователни. В мотивите се посочва, че извънредният труд на работещите на смени не следва да се изчислява с посочения от тях коефициент.

Haskovo.info припомня, че в региона са заведени общо над 600 такива дела. Униформените съдят работодателите си заради неизплатени суми за извънреден труд в резултат на преизчисляване на положения нощен труд. Причината за исковете е противоречие в законодателството, обясниха тогава пред Haskovo.info служители. Заради това съдът досега е постановявал различни решения – някои са се позовавали на Кодекса на труда, а други на специалните разпоредби за работа в МВР.

3 коментара

  1. Какво да се очаква от Хасковския съд. Господа полицаи научете съдиите да спазват ЗДвП особенно употребата на алкохол .

  2. Като не ви заплащат адекватно извънредния труд, защо продължавате да работите на същото място ?

    1. Кой е казал че работим там. Всички масово напускат. И това не ни пречи да си водим дела за неизплатени трудови възнаграждения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button