Хасково

Ски и плуване за учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“

Гинка Райчева

Гинка Райчева

Да карат ски ще се учат ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“. Инициативата е част от проект „Съхрани емоцията“, който училището е спечелил. „Целта е учениците да бъдат ангажирани и да се разнообрази свободното им време„, каза директорът Гинка Райчева. 

В рамките на проекта 317 деца ще имат възможност да се изявяват в различни клубове – Изкуство, Спорт, Математика и информационни технологии. Малчуганите ще рисуват, ще пеят забавни детски и народни песни.

Актьорите Таня Господинова и Красмир Господинов пък ще помагат да младите таланти от „Театър край тополите“. Ще бъде сформирана и група по народни танци. Клуб „Спорт“ е разделен в две направления – ски и плуване. Учениците ще се научат да карат ски на Пампорово, а плуването ще бъде в Минерални бани.

Семра Юсуф

Семра Юсуф

Целта на клуб „Математика и информационни технологии“ е да подготвя децата за олимпиади и състезания. Една от ученичките, включила се в групата по Информационни технологии е седмокласничката Семра Юсуф.

Семра има компютър от малка. Ползва го обаче само за игри и чат. Записала се е в този клуб, за да изучи нови програми. Дори вече е направила първата си презентация за патронния празник на училището, който беше вчера. Децата ще се учат да раотят с MS Word, MS Excel, MS Power Point, GIMP и GEONEXT.

„Надяваме се и след края на проекта създадените клубове да продължат да функционират„, си пожела директорката на школото Гинка Райчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Kamen
Kamen
28.11.2009 2:51 2:51

Много респект за Гинчето!!! Най-голямата!

Back to top button