Хасково

Право на отговор: Шефът на районното в Димитровград е виновен за ПТП-то

Мястото, където е станала катастрофата

Мястото, където е станала катастрофата

Шефът на Районното полицейско управление в Димитровград е виновен за катастрофата, станала вчера на пътя зад СБА“, заяви днес пред Haskovo.info шофьорът на буса Стефан Николов.

Според официалната информация на полицията вчера по обяд бус „Ситроен Джъмпер“, управляван от 37-годишен хасковлия, се е движел неправилно в насрещната лента и е ударил лек автомобил ВАЗ 21053, шофиран от шефа на Районното управление на МВР в Димитровград Тихомир Тончев. 

Стефан Николов разказа по телефона, че се е движел по пътя зад СБА към жк „Орфей“. По думите му е дал ляв мигач поне 30 метра преди отбивката за базата на МВР. От там със служебната Лада е идвал Тихомир Тончев и са се сблъскали. Бусът е ударен странично, а Ладата отпред, обясни Стефан Николов. По думите му Тихомир Тончев въобще не спрял да се огледа и да даде предимство. Според него, когато полицаите дошли на местопроизшествието, даже не попитали какво е станало, а направо започнали да се „заяждат“.

Стефан Николов разказа, че шефът на Районното управление е бил без книжка. Документите му били донесени от друга служебна полицейска кола 45 минути след инцидента. „Имам и двама свидетели„, каза Стефан Николов и те могат да потвърдят фарса, който се разигра.

В акта му полицаите написали, че не е спазил пътната маркировка и е прекосил осевата линия и е навлезнал в насрещното платно. Маркировка обаче на пътя зад СБА липсва, липсват и каквито и да било знаци.

Веднага след катастрофата Стефан Николов е подал жалба в полицията. Тогава разбрал, че Лада-та е шофирана от полицейски служител. Категоричен е, че ще заведе дело и ще си търси правата.

Бусът днес беше оставен в сервиза за ремонт

Бусът днес беше оставен в сервиза за ремонт

Съпругата на Стефан показва къде е ударен бусът, тъй като Стефан днес отсъства от града

Съпругата на Стефан показва къде е ударен бусът, тъй като Стефан днес отсъства от града

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гаргамел
гаргамел
29.11.2009 10:16 10:16

Абе човека си е карал по път с предимство,обаче се е сблъскал с еди кои си .А пък те му държат сметка в кое платно е карал.Ами където си иска там ще кара и то като няма маркировка.А този от къде се подава а?Да вземат тия от кат да научат правилата за движение че е срамота 😀 .Ама ха.

Back to top button