Хасково

Запечатаха павилионите на „Lafka“ в Хасково, работещите там на протест

Всичките 34 павилиона от веригата „Lafka“ в Хасково са запечатани тази нощ. Това установили тази сутрин работещите в тях. Подобна е ситуацията в Димитровград и други градове на страната.

На павилионите са поставени катинари с пломби и работещите там не могат да влязат в обектите. Имало оставено съобщение, че затварянето е по заповед на изпълнителните директори на веригата, а за въпроси могат да се обърнат към регионалния си мениджър. Запечатването е станало изненадващо за търговците, които са партньори на веригата, а не служители и работят на франчайз.

Протест

В павилионите има лични вещи, пари, документи и лекарства, които работещите там искат да си приберат. Отделно те се притесняват да не бъдат извършени манипулации в системата и вместо да имат да взимат възнаграждания, да трябва да връщат пари. Всеки един от тях е платил депозит между 1 500 и 4 000 лв.

Протест

Търговците се свързали с регионалния мениджър, който им обяснил, че в момента се подготвят споразуменията за прекратяване на договорите. Те обаче не искат да ги прекратяват по взаимно съгласие и се притесняват, защото всъщност са собственици на фирми.

Хасковските търговци разказват, че ситуацията била подобна в цялата страна. Колежките им в София отказвали да подпишат споразуменията, а в Пловдив ги подписвали. Според тя всичко се правело целенасочено и до дни веригата щяла да обяви фалит. Те се чувстват унизени и излъгани и са решени ако трябва и с полиция да влязат в обектите си, откъдето да си вземат нещата и да изчистят сметките си. Свързали са се с адвокат.

17 коментара

  1. Язък, хубаво кафе имаше на капсули в хартиени чаши, сега пак ще ни пробутват бъркочи в пласмасови чашки дет са мачка и та пари.

 1. Това което трябва да се случи до края на месеца е от Лафка да направят ревизия на всяка една кабинка, да си вземат стоката и рекламните материали, ако не са предплатени, и да възстановят депозитите на търговците , средно около 80 000лв. трябва да се разделят между всички в Хасково. От Лафка може да се опитат да продадат стоката и рекламните материали на търговеца , но е по-добре хората да си вземат парите обратно. След което от Лафка ще обявят че спират работа с франчайз партньорите си. И ако искат всички търговци да продължат да работят в кабинките трябва само да са си платили данъка към общината. И вече сами да си организират логистиката по зареждане на стоки.

 2. Някой ако се отказва , аз искам да взема поне две лафки за мене и за жената. Отпред може ли да продавам плод и зеленчук?

  1. MOJE……DAJE MOJE I DA KOLISH JIVOTNI i DA PRODAVASH NA PARCHE….A MOJE I CIGARI SVITI DA PRODAVASH….luk marulia…valneni chorapi..terlici..zimnina moje vsichko…AKO ZNAESH NA KOGO DA PLASHTASH…ILI IMASH RODNINA V SAVETA ILI DANACHNOTO i TAKA NATATAK…VSICHKO MOJE

  1. Това е заговор от световна величина. Удрят лафките, настава страшна криза, всички зависими от латарията излизат на бунт, междувременно идват и норвежците да ядат бели деца живи.

 3. Това, дали няма нещо общо със спирането на латориите на Божков, които основно се продаваха в Лафките…

 4. какво се случва, хората протестират, защото искат да се върнат на работа по 10 часа на ден, за да може после като се приберат вкъщи да се залъжат, че живота им е хубав като изконсумират всичко до което могат да се домогнат, което им е втълпено от системата, че ще им донесе щастие, а щастието, което получават стига дотолкова само да могат да се върнат на 10 часовата си рабгота на следващия ден до момента в който не осъзнаят безмислието на съществуването си и скочат от някоя тераса

 5. Лафка фалира след фалита на лотарията на Божков-няма случайности! Балъците дето търкаха билетите ще идат другаде, жалко за работещите.

 6. Божков отговаря на удара !
  Интересни неща започват да се случват, да видим какво следва…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button