Любопитно

Куп награди за млади художници от Хасково

Петокласничката Калина Латинова от школа „Колорит“ при читалище „Заря“ в Хасково взе специалната награда на областния управител на Стара Загора за отличното си представяне на Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Надпреварата се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

Конкурсът се организира от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Тази година журито разгледа близо 1 000 творби на деца от 5 до 14 г. от цялата страна. Младите таланти рисуваха на тема „Толерантност“.

Специалната награда на директора на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ отиде при Виктория Бонева, също възпитаничка на „Колорит“. Журито отличи още младите хасковски художници Александра Тенева, Самир Касим, Мария Кирилова.

За цялостно представяне школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева бе удостоена със специалния приз на училището -организатор на конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button