Регион

248 глигана отстреляха хасковските ловци

От началото на годината досега ловците в хасковското сдружение са отстреляли 248 глигана. Вълци не са попадали на мерника, чакалите са 403, а лисиците – 196, показва справката.

Ловният сезон бе удължен заради риска от разпространение на заболяването африканска чума по свинете. Според експертите тази мярка ще спомогне за максимално намаляване на броя на дивите свине, а оттам и за намаляване на опасността от заразата.

По данни от последната таксация бройката на глиганите в ловните полета на Хасково, Минерални бани и Стамболово е малко над допустимия запас.

Всички отстреляни по време на лов диви свине задължително се изследват за вируса на африканска чума. В Хасковска област всички проби за африканска чума са отрицателни, казва ръководството на хасковското ловно сдружение. Всички ловни дружинки спазват стриктно задължителните мерки за биосигурност.

Сега ловците планират да прочистят от хищници териториите, граничещи с Гарваново и с Регионалното депо за отпадъци край селото. Така те ще помогнат на община Хасково да реши проблема с небивалата напаст от чакали и лисици в Гарваново тази зима.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button