Хасково

Шофьори извиха опашки за сертифициране на газовите си уредби след акции на КАТ

Огромни опашки от автомобили се извиха тази сутрин пред единствения пункт за сертифициране на газови уредби в Хасково.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че стотици автомобили чакат за проверка на газовите уредби. Колите излизат на пътя. Единственият пункт се намира на изхода на града за село Узунджово.

Опашки

Шофьори на опашката разказаха, че чакат от 5 часа сутринта, когато вече имало над 10 автомобила. Част от тях пристигнали още снощи от Тополовград. Те обясниха, че досега не знаели, че са длъжни да минат процедурата и да сменят талоните на автомобилите си.

От пункта казаха, че капацитетът им е да обработват около 25 – 30 автомобила на ден. За една кола са нужни около 20 минути. Те са предупредили шофьорите да не чакат.

Опашка

 

Изискването за узаконяване на допълнително монтираните газови уредби и за промяна на регистрацията им е влязло в сила от 1 септември 2014 г. Това трябва да бъде вписано и в талона на автомобила.

Шофьорите започнаха масово да ги узаконяват сега след стартирала акция на КАТ, защото глобата е 150 лв. Преди да стигнат до КАТ те трябва да се снабдят с два документа – един от сервиза, където е монтирана газовата уредба и втори – от пункта за преглед.

От КАТ коментираха пред Haskovo.info, че засега при тях няма струпване на коли с газови уредби. Колко са глобените ще стана ясно през следващите дни.

Опашки

ИЗПРАТИ НОВИНА

14 коментара

 1. А от 2014 досега къде са спали? Или ако мине номера типично по български

  1. Тебе като те гледам не си много буден, излез от БГ, иди малко до Румъния свят да видиш, близо е, евтино ще ти излезе на газ, да видиш кое как трябва се прави.
   Има хора които не знаят че трябва да си сменят талона след монтаж на ГАЗ, защото просто никой не им го е казал.
   В нормалните държави, това с големи букви се пише отгоре на сертификата за преглед за да разберат хората какво трябва да се прави и къде.

 2. До първия коментатор: Досега не се изискваше газова уредба поставена преди 2014г. да се регистрира в КАТ ако ти е вписана в талона за ГТП(годишен технически преглед). Единствено при промяна на собственост или смяна на талона.

 3. Журналистите вместо да пишат статии . Да направят интервю с шефа на КАТ и да качат всички изисквания за газови уредби монтирани след 2014 ,когато е приета наредба Н-3/18.02.2013г. и Наредба Н-32/септември 2014. . Какво става с газови уредби в заварено положение монтирани преди примане на наредбите.

 4. Haide be robski narode,vdigni se pone vednaj na protest, a ne na opashki stiga si plashtal izmisleni smetki,te utre drugi shte izmisliat vijte kak horata protestiraha za vinetkite i im gi otmeniha

 5. Пак свършиха стикерите! Утре няма да има…чак във вторник след обяд.Нищо не е на ред.Веднага да отложат поне с месец налагането на глоби.Вземат по педесет лева а нямат стикери.Никаква организация.Това е единствения пункт в Хасково.Бойко пак ли огладня?

  1. А бе ей откъсак къде спахте досега или сте научени от едно време еднни да си плащат,а другите тъпаци-хитреци.

 6. До горния разбирач:
  Ало смешника с дизела! Ще те видя от октомври като вземат да проверяват печките ви( TDI ) за ДПФ или Ad blue дето ги изкормихте дали няма да ревеш !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button