Хасково

Разследват лекарска грешка за смъртта на бебето на бременната жена от новогодишната катастрофа

Хасковската окръжна прокуратура разследва лекарска грешка след катастрофа, която стана в първите часове на Новата година в областния град. Тогава на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“ се удариха три коли. Сред ранените беше бременна жена в деветия месец, която загуби бебето си.

От прокуратурата са образували досъдебно производство по чл. 123 от Наказателния кодекс, в който се казва, че който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие се наказва с лишаване от свобода от една до шест години. Събират се доказателства, назначени са експертизи за изясняване дали има престъпление. Към момента няма привлечен като обвиняем, допълниха пред Haskovo.info от прокуратурата.

Припомняме, че за катастрофата беше обвинен 40-годишният Митко Митев, който беше окончателно оставен в ареста. Първоначално дрегерът отчете 1.7 промила алкохол, но впоследствие кръвната проба на Митев е показала 2.14 промила. Той е преминал на червен светофар.

Адвокатът му заяви в съда, че в случая трябва да се разследва и дали има лекарска грешка заради забавяне на раждането.

Окончателно оставиха в ареста шофьора, причинил новогодишната катастрофа в Хасково

Бременната жена от новогодишната катастрофа загуби бебето си, задържан е пиян шофьор

Бременна жена и още 4 ранени при тежка катастрофа в Новогодишната нощ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button