Вятърът в Хасково събори топола върху будка с мъж и жена в нея

Хасково

Бурният вятър в Хасково събори топола върху будка с хора. Инцидентът стана след 17 часа на булевард „България“ на паркинга на пазара.

В това време в будката са били служителка към паркинга Мария Николова и нейният шеф Димитър Андинов. Двамата чули силен трясък и като излезли видели падналото дърво.

Дърво

При инцидента няма пострадали, а в другото платно на булеварда имаше скъсан кабел. По булеварда се образуваха задръствания.

Дърво
Мария Николова (вдясно) и Димитър Андинов

На място пристигна пожарна. Дойдоха и заместник-кметът Динко Тенев, секретарят на община Хасково Пламен Лечев и шефът на „Екопрогрес“ Щерю Янев. Те обясниха, че днес комисия е започнала да проверява потенциално опасните дървета в града. Тази топола вече е била маркирана със зелен знак за отсичане.

От метеорологичната обсерватория съобщиха за Haskovo.info, че следобед северозападният вятър в Хасково се е усилил до 54 км/ч. и вече е потенциално опасен, защото нанася щети.

3 коментара

  • Каквата ни държавата, такава и общината. След дъжд качулка. Добре , че няма някой умрял. А тия смехурковци от ,, Екопрогрес“ да вземат да отрежат всички тополи от средата , защото са потенциални убийци.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.