Хасково

Вятърът в Хасково събори топола върху будка с мъж и жена в нея

Бурният вятър в Хасково събори топола върху будка с хора. Инцидентът стана след 17 часа на булевард „България“ на паркинга на пазара.

В това време в будката са били служителка към паркинга Мария Николова и нейният шеф Димитър Андинов. Двамата чули силен трясък и като излезли видели падналото дърво.

Дърво

При инцидента няма пострадали, а в другото платно на булеварда имаше скъсан кабел. По булеварда се образуваха задръствания.

Дърво
Мария Николова (вдясно) и Димитър Андинов

На място пристигна пожарна. Дойдоха и заместник-кметът Динко Тенев, секретарят на община Хасково Пламен Лечев и шефът на „Екопрогрес“ Щерю Янев. Те обясниха, че днес комисия е започнала да проверява потенциално опасните дървета в града. Тази топола вече е била маркирана със зелен знак за отсичане.

От метеорологичната обсерватория съобщиха за Haskovo.info, че следобед северозападният вятър в Хасково се е усилил до 54 км/ч. и вече е потенциално опасен, защото нанася щети.

3 коментара

  1. Динко Тенев освен да чопли носа си друго може ли? Абсолютен пън!

  2. Каквата ни държавата, такава и общината. След дъжд качулка. Добре , че няма някой умрял. А тия смехурковци от ,, Екопрогрес“ да вземат да отрежат всички тополи от средата , защото са потенциални убийци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button