Регион

Задържаха турчин, прекарал 11 нелегални в Германия

Турски гражданин е бил задържан на ГКПП „Капитан Андреево“, който е издирван от властите в Германия, съобщават от прокуратурата.

Той е арестуван на 23 февруари като пътник в товарен автомобил. 47-годишният мъж е обявен за международно издирване от германските власти с Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд в град Вайден. Той е обвинен в подпомагане на незаконно влизане и пребиваване на 11 сирийци и иранци в Германия.

Прокуратурата го е задържала за 72 часа, в които предстои получаване на превод на български език на Европейската заповед за арест. След това Хасковският окръжен съд ще разгледа искането за постоянен арест.

Днес пък Хасковският окръжен съд е допуснал изпълнението на европейската заповед за арест и предаването на свиленградчанин на властите в Чехия, съобщават от ХОС. Както Haskovo.info писа, той е издирван там за измама. Мъжът е наел кола и по-късно е обявил, че тя е открадната в Румъния. Грози го наказание от 8 г. затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button