Срещу коронавируса: мерят температурата на влизащите през Капитан Андреево

Регион

Лекари от Регионалната здравна инспекция – Хасково ще измерват температурата на влизащите в страната през ГКПП „Капитан Андреево“ пътници, съобщи за Haskovo.info директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Мярката се взима на извънредния Съвет по сигурността, който се проведе днес. Той се свика заради нарастващата опасност от коронавируса.

Двама лекари от РЗИ от вторник започват да измерват температурата на пътници, идващи от страни, където е установена заразата от коронавирус. Това ще става със специални безконтактни термометри. Те се доближават до челото на човека и отчитат неговата температура.

Ако човекът е болен и с висока температура ще бъде насочен към болнично заведение. Засега в Хасковска област няма нови съмнителни случаи за коронавирус, допълни д-р Димитрова.

На този етап измерването на температурата няма да се извършва на останалите гранични пунктове в региона.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.