Регион

Инвестиции в Хасковско: цех за туршии, винарска изба с басейн, отглеждат и есетрови риби

Депозирано е инвестиционно намерение за изграждане на цех за туршии в димитровградското село Горски извор.

Примерната производствена програма предвижда производство на ферментирали зеленчуци – корнишони, зелени домати, зеле, моркови, а също печени или пържени чушлета в марината. Продукцията ще се предлага в буркани и в пластмасови опаковки. Планирата производителст е 110 т. годишно.

Пак край Горски извор инвеститор от Кърджали възнамерява да сади орехови градини.

Свиленградска фирма ще преустрои търговска сграда в село Малко градище в община Любимец в малка винарска изба. Там ще се преработват годишно 20 т. бяло и червено грозде. Планирано е и обособяването на зала за дегустации, фирмен магазин, стаи за гости, а също плувен басейн.

Край село Силен в община Стамболово ще се изгражда система за отглеждане на есетрови риби с търговска цел. Планираният обем е до 50 т. годишно. След пречистване с различни филтри водата ще се използва многократно, заявява инвеститорът.

Фирма от Първомай пък възнамерява да закупи мобилна машина за защита от слана. С тази техника ще се предпазват от измръзване ябълкови насаждения в община Минерални бани. Овощните градини заемат площ над 100 дка в землищата на селата Спахиево и Брястово. Средногодишният добив е 3 500 кг., а общото количество на продукцията за година е 380 тона.

4 коментара

  1. Нищо от това не е свързано с община Хаскьой… Всички бягат от нея..дали не е нарочно това отблъскване???

  2. Добре че е в буркани, а не в огромни бурета със зеле в булгарплод, къде вътре уринираха работниците и си подремваха. 1/1. Хаскьой преди много, много години, но тогава градът е бил с дюкянчета и много по ок от днес.

  3. В Горски извор вече има поне от 5 години и градини и производство на трушии.

  4. Що в Горски извор не направите една проверка на неренгламентирана и незаконна авто морга която е в центъра, зад кметството?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button