Регион

Инвестиции в Хасковско: цех за туршии, винарска изба с басейн, отглеждат и есетрови риби

Депозирано е инвестиционно намерение за изграждане на цех за туршии в димитровградското село Горски извор.

Примерната производствена програма предвижда производство на ферментирали зеленчуци – корнишони, зелени домати, зеле, моркови, а също печени или пържени чушлета в марината. Продукцията ще се предлага в буркани и в пластмасови опаковки. Планирата производителст е 110 т. годишно.

Пак край Горски извор инвеститор от Кърджали възнамерява да сади орехови градини.

Свиленградска фирма ще преустрои търговска сграда в село Малко градище в община Любимец в малка винарска изба. Там ще се преработват годишно 20 т. бяло и червено грозде. Планирано е и обособяването на зала за дегустации, фирмен магазин, стаи за гости, а също плувен басейн.

Край село Силен в община Стамболово ще се изгражда система за отглеждане на есетрови риби с търговска цел. Планираният обем е до 50 т. годишно. След пречистване с различни филтри водата ще се използва многократно, заявява инвеститорът.

Фирма от Първомай пък възнамерява да закупи мобилна машина за защита от слана. С тази техника ще се предпазват от измръзване ябълкови насаждения в община Минерални бани. Овощните градини заемат площ над 100 дка в землищата на селата Спахиево и Брястово. Средногодишният добив е 3 500 кг., а общото количество на продукцията за година е 380 тона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирил К.
Кирил К.
25.02.2020 10:39 10:39

Нищо от това не е свързано с община Хаскьой… Всички бягат от нея..дали не е нарочно това отблъскване???

Анонимен ` Нерегистриран
Анонимен ` Нерегистриран
25.02.2020 11:55 11:55

Добре че е в буркани, а не в огромни бурета със зеле в булгарплод, къде вътре уринираха работниците и си подремваха. 1/1. Хаскьой преди много, много години, но тогава градът е бил с дюкянчета и много по ок от днес.

Анонимен
Анонимен
25.02.2020 17:44 17:44

В Горски извор вече има поне от 5 години и градини и производство на трушии.

Анонимен
Анонимен
25.02.2020 17:47 17:47

Що в Горски извор не направите една проверка на неренгламентирана и незаконна авто морга която е в центъра, зад кметството?

Back to top button