Регион

Лекари мерят температурата на съмнителни, митничарите с маски

Лекари от днес започнаха да измерват температурата на пътници, влизащи в България през ГКПП „Капитан Андреево“. Мярката обаче касае единствено хора, които са били в Китай и Италия.

„Това става за около 3 секунди с безконтактни термометри. Питаме ги и за симптоми“, коментира пред Haskovo.info директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Хасково д-р Снежана Иванова. До обяд нямаше пътници от рисковите държави.

Граница

При демонстративните измервания на пътници от автобус от Одрин беше измерена висока температура на момиче, което пътува за Кърджали. „Тъй като тя не идва от рискова страна й препоръчваме веднага след слизането от автобуса да потърси лекар“, каза д-р Иванова. „Ако се открият действително съмнителни пътници, пребивавали в Китай или Италия, те незабавно ще се изпращат в Инфекциозно отделение на хасковската болница“, допълни тя.

Граница

От РЗИ обясниха, че са осигурили денонощни дежурства, като се очаква скоро в измерванията да се включат медицински специалисти от общинските болници в региона.

Както Haskovo.info писа, извънредната превантивна мярка беше въведена срещу разпространението на новия коронавирус. Граничните и митническите служители са с маски и ръкавици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ КОЛЬО
БАЙ КОЛЬО
25.02.2020 19:19 19:19

КУДОША Е ПЪЛЕН. ВИРУСА ПРОНИКВА И ПРЕЗ ОЧИТЕ . МАРЛЕНАТА МАСКА ПАЗИ 40-50 МИНУТИ.

ба' Иван
ба' Иван
25.02.2020 22:29 22:29

Няма такива смешници.

Back to top button