Хасково

Заведения в Хасковско все по-често наемат непълнолетни

Девет разрешение за приемане на работа на непълнолетни са издадени в Хасковска област само през януари, съобщи директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

За сравнение миналата година по същото време е било издадено само едно разрешително. Кирев обясни големия наплив с липсата на работна ръка и желанието на младежите да си заработят пари. Става въпрос за работа в заведения като сервитьори и бармани.

Пресконференция
Кирчо Кирев (вляво)

Иначе, през месеца от Инспекцията са извършили 94 проверки. При тях са констатирани 489 нарушения и са съставин 8 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 9 за общо 9 200 лв. Сред тях са за липса на трудови договори в строителството, ресторантьорството и хотелиерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.02.2020 13:19 13:19

Като ги изклатят и тях със заплатите и догодина- хОй

За 30 леа на ден
За 30 леа на ден
25.02.2020 13:56 13:56

Той в тоо умрял град освен бармани и сервитьорки друго кво? Голям плюс за търгашите че ше има кой да им бачка за жълтици и децата догодина да се усетят и вече са пълнолетни – аре ластик, чужбина ви зове

На ясно
На ясно
26.02.2020 20:01 20:01

Га идят в чужбина, ще цъфнат и вържат.

Back to top button